Veleposlaništvo RS Bratislava /Novice /
25.11.2015  

Udeležba veleposlaništva s slovenskimi izdelki na tradicionalnem Božičnem bazarju

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Bratislavi je v letošnjem letu sodelovalo na dobrodelnem Božičnem bazarju, ki ga je organiziral International Women's Club of Bratislava (IWCB). Bazar je potekal v nedeljo, 22. novembra, v prostorih stare tržnice v Bratislavi.

Dobrodelni dogodek, katerega celotni izkupiček je namenjen različnim dobrodelnim projektom ter slovaškim dobrodelnim združenjem in organizacijam, so sooblikovala številna tuja predstavništva v Bratislavi.

 Stojnica slovenskega veleposlaništva je bila tudi letos, zahvaljujoč slovenskim podjetjem bogata z izdelki in deležna zanimanja številnih obiskovalcev. Pri nas so obiskovalci lahko kupili različne izdelke slovenskih proizvajalcev in različna slovenska živila, npr. testenine, potico, marmorni kolač, bonbone, mineralno vodo, olivno olje…Manjkali niso niti uporabni izdelki za kuhanje, češčenje ter spanje.

Veleposlaništvo je s pomočjo sponzorjev prispevalo tudi darila za tombolo. Letos smo prispevali dve večji nagradi – podjetje Kovintrade je prispevalo varilni aparat, Zlatarna Celje pa zlato verižico. Prav tako, se je tudi zaradi angažiranosti veleposlaništva, podjetje D.A.L.I.-M.N. odločilo da dogodek podpre s finančno donacijo. Hkrati je bil bazar dobra priložnost za promocijo slovenskih izdelkov in proizvajalcev na Slovaškem, kajti bazar je dobro obiskan, ne le s strani slovaške javnosti, temveč ima tudi mednarodni značaj. Logotipi podjetij, ki so prispevala nagrade za tombolo in donacijeo pa so bili vidni na glavnem promocijskem panoju bazarja.

Veleposlaništvo se posebej zahvaljuje vsem posameznikom in podjetjem, ki so podprli projekt in aktivnosti veleposlaništva s svojimi izdelki in donacijami. Projekt so podprli Kovintrade Slovakia s.r.o., Zlatarne Celje d.d., Italmarket Slovakia , a.s., Luka Koper d.d., Žito,d.d,, Mlinotest d.d., Lisca Moda s.r.o., Krka Slovensko s.r.o., Gorenje Slovakia s.r.o., Paloma d.d., Studio Moderna, Medex d.d., Odeja, d. o. o., Hiša vina Doppler, M-enostavno dobra vina, Vinogradništvo Frešer, Zlati Grič, d. o. o., Santum Bruna d.o.o. Finančno donacijo je prispevalo podjetje D.A.L.I.-M.N., s.r.o..

Fotografije z dogodka na lnku https://www.facebook.com/Veľvyslanectvo-Slovinskej-republiky-Veleposlaništvo-Republike-Slovenije-298461858917/?fref=photo