Veleposlaništvo RS Bratislava /Novice /
14.10.2015  

Skupinski nastop slovenskih vinarjev na mednarodnem festivalu vina v Bratislavi

V soboto, 10. oktobra 2015, je v  hotelu Sheraton v Bratislavi potekal 4. mednarodni festival vina, eden največjih mednarodnih vinskih dogodkov na Slovaškem. Dobri odnosi veleposlaništva z organizatorjem festivala so botrovali pripravi brezplačne skupinske stojnice slovenskih vinarjev. Le-ti so bili med najbolj zastopanimi, saj so zasedli 5 miz, na katerih se je predstavilo 12 proizvajalcev vin iz Vipavske doline in Štajerske. Več prostora je pripadlo le domačim, slovaškim vinarjem.

Slovenska vina so med obiskovalci naletela na dober odziv, zanimanje so pokazali tudi posamezni profesionalni uporabniki. Nekateri slovenski vinarji od lanskega leta že prodajajo svoje vino na Slovaškem, posamezni (zlasti vipavski) zelo uspešno. Sejem in slovenske vinarje je obiskala tudi veleposlanica Bernarda Gradišnik z ekonomskim svetovalcem Romanom Weixlerjem ter se ob robu sestala z organizatorjem Robertom Ondrejcsakom direktorjem CENAA (Centre for European and North Atlantic Affairs)), ki ljubliteljsko tudi ocenjuje vina za prilogo dnevnika SME.

Veleposlanica se je organizatorju zahvalila za odlično sodelovanje in pomoč pri promociji slovenskih vin na Slovaškem. Sogovornik je izrazil zadovoljstvo nad številčnostjo in kakovostjo slovenskih vinarjev ter izrazil pripravljenost za sodelovanje tudi v prihodnje.