Veleposlaništvo RS Bratislava /Novice /
14.09.2015  

Slovensko-slovaški poslovni forum Košice

V petek 11.9. je v prostorih Regionalne gospodarske zbornice Košice (SOPK) potekal Slovensko-slovaški poslovni forum Košice. Poleg zbornice sta pri organizaciji dogodka sodelovala Vzhodnoslovaška investicijska agencija in Združenje SLO-SLO.

Forum je bil usmerjen v iskanje novih poslovnih priložnosti za slovenska in košiška podjetja. S slovenske strani so se ga udeležili predstavniki podjetij Luka Koper, Trimo in Kovintrade, s slovaške pa 10 potencialnih poslovnih partnerjev.

Forum sta odprla župan Košic Raši in VP Gradišnik. VP Gradišnik je v priložnostnem nagovoru izpostavila zavedanje o pomanjkanju poslovnih povezav med Košicami in Slovenijo in izrazila prepričanje, da bo forum pripomogel k povečanju sodelovanja. Župan Raši se je zahvalil VP za organizacijo foruma in ostalih aktivnosti v okviru projekta. Obljubil je tudi pomoč mesta pri nadaljnjih aktivnostih za spodbujanje gospodarskega sodelovanja

Za nagovoroma sta se zvrstili predstavitev poslovnega okolja v Košiški regiji in predstavitev Luke Koper s poudarkom na potencialu za uporabo pristanišča s strani tamkajšnjih podjetij.  Sledila je kratka predstavitev dejavnosti in poslovnega interesa sodelujočih podjetij in osrednji del foruma, dvostranski pogovori. Tekom pogovorov so predstavniki slovenskih podjetij vzpostavili pomembne kontakte za povečanje aktivnosti v Košiški regiji.