Veleposlaništvo RS Bratislava /Novice /
03.11.2017  

Otvoritev razstave "V pristanu" dne 2. novembra na veleposlaništvu RS v Bratislavi

V četrtek, 2.11. je na Veleposlaništvu RS v Bratislavi potekala otvoritev razstave Nataše Segulin z naslovom "V pristanu". Razstava poteka v okviru mednarodnega festivala Mesec fotografije, ki se v Bratislavi odvija 27. leto zapovrstjo. Letos Galerija Photon predstavlja slovaškemu in tujemu občinstvu fotografinjo Natašo Segulin, ki na svojih fotografijah ponazarja fragmente iz koprskega pristanišča. Odprtja razstave se je udeležilo skoraj 70 ljubiteljev fotografije s Slovaške in iz tujine.

Prisotne je nagovoril glavni organizator festivala Václav Macek, direktor Srednjeevropske hiše fotografije, ki je pozitivno ocenil dolgoročno sodelovanje z veleposlaništvom in s slovensko galerijo Photon. Odlično vzajemno sodelovanje je v svojem nagovoru poudaril tudi veleposlanik Gregor Kozovinc. Kuratorka razstave Jasna Jernejšek je predstavila avtorico slik. Doslej je Nataša Segulin svojo razstavo predstavila občinstvu na Dunaju in v Budimpešti. Prisotne sta pozdravila tudi avtorica fotografij in Borut Čok, predstavnik Luke Koper za Slovaško, Češko in Poljsko.


V okviru mednarodnega festivala Mesec fotografije se predstavlja tudi Goran Bertok kot soavtor razstave z naslovom "Zadnji pogled".


2.11 je v knjigarni Art Books v središču Bratislave potekala predstavitev knjige Polja rdečega maka, ki jo je pripravila galerija Photon. Polja rdečega maka je knjižna upodobitev istoimenske razstave, ki je potekala v marcu 2016 v Bratislavi.

Razstava "V pristanu" bo na ogled do konca novembra, med delavniki od 9.00 do 16.00, prvi vikend v november pa med 10.00 -14.00.